Jeremy Strong’s Season Three ‘Succession’ Homebase Is Currently Up for Grabs for $23 Million

·2 min read

Tongues were set wagging this week when it was reported that the Hamptons mansion belonging to Josh Aaronson (Adrien Brody) on “Succession” had sold for a whopping $45 million! Bummed you missed out on the ultra-exclusive listing? Don’t be! Fans still hoping to snag a piece of the “Succession” pie are in luck as another locale from the hit HBO drama is currently up for grabs.

The series, which chronicles the daily lives of the highly dysfunctional and ruthless Roy family, is notorious for showcasing some of New York’s finest real estate. And this spot is no different! Situated on the 29th floor of the famed Woolworth Building, the sprawling flat, known as Pavilion A at the Woolworth Tower Residences, currently serves as the luxe onscreen home of Kendall Roy’s (Jeremy Strong) ridiculously understanding ex-wife, Rava (Natalie Gold).

Located just steps from City Hall Park at 2 Park Place in Tribeca, the landmark Woolworth Building, dubbed “The Cathedral of Commerce,” was designed by architect Cass Gilbert for five-and-dime-store store magnate F.W. Woolworth in 1913. (Please remember this is a private building. Do not trespass or bother the residents or the property in any way.) Consisting of a 30-story base capped by a 30-story tower, the neo-Gothic marvel stands 792 feet above the bustling street below and is one of the most iconic pieces of the Manhattan skyline.

Both a National Historic Landmark and a New York City Designated Landmark, the building was initially comprised of office space for the Woolworth Company and Irving National Bank, among others. Following a sale to Alchemy Properties in 2012, the top 30 floors were revamped into an upscale condominium complex consisting of 32 loft-like units known as the Woolworth Tower Residences. Thierry Despont, the associate architect responsible for the Statue of Liberty’s 1986 restoration, was enlisted to head up the project and reimagine all interior spaces. For inspiration, he looked to the building’s illustrious past, telling Vanity Fair, “You cannot practice architecture without knowing history.” His plans, which protected many of Gilbert’s original design elements, were passed unanimously by the Landmarks Preservation Commission members, one of whom commended, ‘This is an extraordinarily carefully conceived idea of an adaptive re-use.’”

More from DIRT

Click here to read the full article.